2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Tatabánya polgármestere megszüntetné a T-Szol tagvállalatait

frisshirek.hu, 2022. december 15. - 17:50
Tatabánya polgármestere megszüntetné a T-Szol tagvállalatait
A polgármester felháborodott, hogy a T-Szol Zrt. és tagvállalatai háromszoros támogatásra tartanak igényt az önkormányzattól.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Szüntessük meg a pazarlást, szüntessük meg a T-Szol tagvállalatokat!

-olvasható Szűcsné Posztovics Ilona közösségi oldalán

A polgármester posztjában felháborítónak tartja, hogy a T-Szol vezetők magas fizetéseik mellé milliós prémiumokra és saját használatú gépjárművek bérlésére költik a tatabányai adófizetők pénzét.

Szűcsné Posztovics Ilona szorgalmazni fogja, hogy a jövőben a T-Szol Zrt. maradjon meg eredeti távhőszolgáltatással kapcsolatos feladatainál.

Döntését azzal indokolta, hogy a vállalat és tagvállalatai a 2023-as évre 3 milliárd forintos támogatási igényt nyújtottak be, ami háromszorosa a 2021-es évben számukra biztosított 1 milliárd forintnak. A polgármester úgy véli, hogy ebben a nehéz időszakban, ami a megtakarításról kellene, hogy szóljon nem ezt tartják szem előtt.


Az Agora N.Kft. az idei félmilliárdos támogatás helyett jövőre egymilliárd forintra tart igényt, úgy, hogy a tavalyi évben feladatainak jelentős részét más szervezetek vették át, és az alkalmazottainak a száma is felére csökkent.
A Cseri Strand Fürdő Kft. a „buborék” üzemeltetésére a 2021-es 81 millió forint helyett 500 millió forintos támogatást kér.


Szűcsné Posztovics Ilona posztjában kiemelte, hogy a lakossági panaszok zöme a parkfenntartással, köztisztasággal kapcsolatos, ami a T-Szol Zrt. munkája lenne.

A közgyűlésen javasolni fogja ezen tagvállalatok megszüntetését, hogy a színházhoz, a könyvtárhoz, a múzeumhoz, és a levéltárhoz hasonlóan az önkormányzat alatt, önálló költségvetési intézményként működjenek tovább. Ezzel megszüntetnék az ügyvezetés, a hozzá kapcsolódó adminisztráció és a gépjárművek bérlésének költségét, amelyek csak fölösleges pénzeket vonnak el Tatabányától. A megtakarított összeget pedig a város fejlesztésére, rászorulók támogatására és a közterületek rendben tartására használnák fel.

A borítókép forrása: Bencsik János - A tatai medencéért közösségi oldal