2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Fekete hétvége volt Tolnában a közutakon

Tóth Rózsa, 2022. december 19. - 13:47
Fekete hétvége volt Tolnában a közutakon

Az anyagi kár is jelentős, de kimagasló volt a száma az elmúlt három napban a személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteknek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Útjainkon az elmúlt hétvégén két halálos kimenetelű, három sérüléses és további nyolc anyagi káros baleset történt - tette közzé ma reggel baleseti összefoglalóját a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint arról korábban a Frisshirek is beszámolt, a pénteken az esti órákban – mindössze negyed óra eltéréssel – egymástól öt kilométerre két halálos kimenetelű baleset is történt. A balesetekben hárman, – az M6-os autópályán egy nagykozári házaspár, a 6232-es úton egy 48 éves paksi férfi – vesztették életüket. Hárman meg is sérültek, egy nő súlyosan, egy férfi és egy kisgyermek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.     

Pénteken délután Bátaszéken is történt egy sérüléses baleset. Egy autós az Ady Endre és a Lajvér utca kereszteződésében a STOP tábla utasításait figyelmen kívül hagyta, behajtott a kereszteződésbe, ahol nekiütközött a védett úton haladó autósnak. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Egy autós közlekedett vasárnap délután a 65-ös főúton Kéty térségében, amikor egy kanyarban nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, emiatt megcsúszott. Ezt követően az autó 28 éves kalocsai sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a szemközti forgalmi sávba, és az út mellett levő fás-bokros részen oldalára borult. A balesetben az autó sofőrje súlyosan megsérült.

Vasárnap a késő esti órákban újabb súlyos sérüléssel járó baleset történt az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán Paks térségében. Egy szerb férfi közlekedett az autópályán, amikor a 101-es kilométerszelvény térségében elaludt, emiatt letért az útról, és az úttest melletti vízelvezető árokban felborult. A balesetben a sofőr könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.

A hétvégén további nyolc anyai káros baleset is történt.

Fotó: police.hu