2023.09.28., csütörtök - Vencel
Tatabánya: 26o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Jótékonysági árverést tartott a Quimby egy gyermekpszichiátriának

frisshirek.hu, 2022. december 19. - 10:39
Jótékonysági árverést tartott a Quimby egy gyermekpszichiátriának

A Quimby jótékonysági aukcióján az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók, akiknek az adománya a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Quimby együttes tagjai néhány hete egy kerámiaműhelyben egyedi dísztányérokat készítettek, amelyek közül 12 darabot bocsátottak aukcióra az Apacuka kerámiával közösen

- olvasható az együttes közleményében az MTI szemléje szerint. Az összegyűlt adományokkal

a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatják,

ahol a pandémia kezdete óta a szorongásos és depressziós esetek száma az ötszörösére nőtt, a sürgősségi esetszám pedig negyven százalékkal emelkedett. A szakemberek egy új viselkedésterápiás részleget is kialakítottak, amelynek célja, hogy hosszútávú segítséget nyújtsanak a gyerekeknek, és visszaszorítsák az önsértések számát.

Az árverésen összegyűlt adományok ennek a részlegnek a működését segítik - ismertették írásukban.

A kiemelt kép forrása: Quimby Facebook-oldala