2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A makói önkormányzat eladhatott volna újra egy épületet, de lemondott róla

Bottyán Róbert, 2022. december 20. - 14:46
A makói önkormányzat eladhatott volna újra egy épületet, de lemondott róla

A makói önkormányzat néhány éve eladta az üresen álló régi rendőrség épületét a Hagymatikum Gyógyfürdő szomszédságában, azonban a vevő nem kezdett bele a felújításba. A város, ahelyett, hogy élt volna a visszavásárlási jogával, hagyta, hogy egy új vevőhöz kerüljön az épület, pedig egy visszavásárlással magasabban áron újra meghirdethette volna.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A régi rendőrség épületét 1928-ban adták át, a neobarokk stílusú építmény 2007. óta üresen áll, mert a rendőrség egy másik helyre költözött. Az épületre kimondottan turisztikai szemmel néz az önkormányzat, ugyanis a főhomlokzat egyenesen a fürdő jelenleg épülő új részlegére néz. A városnak 2018-ban sikerült is eladnia 95 millió Ft+Áfáért a Best Iroda Kft. nevű cégnek az 1.309 négyzetméteres ingatlant, azonban azóta munkavégzés nem történt, így arról döntöttek, hogy nem alakítják át szállodává.

A makói képviselő-testület múlt heti ülésén döntött arról, hogy törlik a visszavásárlási jogot és az új vevőhöz kerülhet, amely a makói Dancsi és Társa Kft. A belváros épület most 127 millió forintért cserélt gazdát, ráadásul a szerződés szerint a vevő nincs kötelezve szálláshely- vagy éttermi szolgáltatás működtetésére. Mindössze annyit rögzítettek, hogy a felújítás után a főépítész bejárást végez.

Tulajdonképpen az önkormányzatnak lehetősége lett volna rá, hogy újra eladja az épületet, 2022-es áron, de így egy forintot nem keresett rajta.

Pedig a pénz biztos jól jött volna az önkormányzatnak, hiszen mint arról a Frisshirek.hu beszámolt, a városban nem üzemelnek az épületek, szobrok, templomok díszkivilágításai, sőt a karácsonyi fényeket sem rakták ki, így spórolnak.

Fotó: a szerző felvétele/archív