2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

A minisztériumok dolgozói egy gyermekotthon lakóit ajándékozták meg

frisshirek.hu, 2022. december 21. - 12:29
A minisztériumok dolgozói egy gyermekotthon lakóit ajándékozták meg

Minisztériumok és háttérintézmények dolgozóinak személyes ajándékcsomagjait adták át szerdán a Penci Különleges Lakásotthon karácsonyi ünnepségén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Pest megyei településen felidézte, hogy négy éve indult el a kezdeményezés:

a minisztériumokban és a minisztériumok háttérintézményeiben dolgozók karácsony alkalmából fogadják a magyarországi gyermekotthonokban élők kézzel írt kívánságait. Ez azt jelenti, hogy minden gyermekotthon - legyen az állami, egyházi, civil fenntartású - csaknem hétezer fiatalja, gyereke írt ilyen kérést és kívánságot

- mondta el az MTI beszámolója szerint. Az államtitkár kiemelte, hogy ebben az összefogásban a dolgozók saját hozzájárulásukkal és saját jó szándékukkal vesznek részt, az ajándékozással mintegy hétezer karácsonyi csomag teszi boldogabbá és szebbé a gyermekotthonok lakóinak ünnepét. Az ajándékon kívül talán a legfontosabb üzenete a gyermekvédelemnek, hogy

itt van igazából szükség közösségre, összefogásra, arra, hogy a fiatalok, gyerekek, akik a vér szerinti családjukat nélkülözni kénytelenek, megtapasztalják azt, hogy az a társadalom, amelyben élnek, számol velük, segít nekik, megfogja a kezüket, mert felnőtt korukra erre lesz a legnagyobb szükség.

A politikus kitért arra is, hogy a penci intézmény nevében a lakásotthon pontosan kifejezi azt, ami a lényege: olyan lakás, amelyben az itt élők otthonra találnak. Fülöp Attila, megköszönve a dolgozók munkáját, úgy fogalmazott, hogy

a házba lépve és a gyerekek ünnepi műsorát látva mindenki pontosan megértheti a lakásotthonok szakmai tartalmát.

A családi házból kialakított lakásotthonban nyolc különleges szükségletű gyerek számára van hely. Jelenleg heten laknak a három szobával, egy-egy konyhával és foglalkoztató helyiséggel, két fürdőszobával és egy nevelői szobával rendelkező lakásotthonban. Az ott dolgozó szakemberek munkáját fejlesztő pedagógus és pszichológus segíti.

A kiemelt kép forrása: Fülöp Attila Facebook-oldala