2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Migránsokat fogtak Salgótarjánban a rendőrök

frisshirek.hu, 2022. december 22. - 11:24
Migránsokat fogtak Salgótarjánban a rendőrök

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki francia hatósági jelzésű személygépkocsiban szíreket szállított.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei december 21-én 2 óra 37 perckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztály jelzése alapján, Salgótarján belterületén, a 21-es számú főút és a Kossuth út kereszteződésénél ellenőrzés alá vontak egy francia hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit. A 31 éves moldáv állampolgárságú férfi által vezetett jármű utasterében négy férfi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de a személyazonosságukat és a magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – tájékoztatott a friss hírekről Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint megtudtuk, a rendőrök az embercsempészt és a négy külföldit elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították.

Ugyanezen a napon 9 óra körüli időben a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhely közelében tartóztattak fel a magyar rendőrök szlovák kollégáikkal közösen tizenhét külföldit, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A Frisshirek.hu úgy tudja, hogy a migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

Fotó: police.hu