2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Romlott a levegő minősége Veszprémben és Várpalotán is

frisshirek.hu, 2022. december 23. - 17:40
Romlott a levegő minősége Veszprémben és Várpalotán is

Veszélyessé vált a levegő minősége Várpalotán, míg Veszprémben az egészségtelen besorolást kapta  - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A csütörtöki adatokhoz képet romlott Várpalota és Veszprém levegőminősége. Tegnap Várpalota az egészségtelen, míg Veszprém a kifogásolható minősítést kapta, mára előbbi a veszélyes, utóbbi pedig az egészségtelen zónába került. 

Veszélyes a levegő további 10 településen, Dunaújvárosban, Egerben, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Sajószentpéteren, Százhalombattán és Vácon is.

A veszélyes levegőminőség következményeként rövid távon akár légúti irritáció, köhögés, szemirritáció, könnyezés tapasztalható, súlyosbodhatnak a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei, nő a légúti fertőzések kialakulásának kockázata - írták.

Egészségtelen a levegő még Budapesten, Székesfehérváron, Győrben, Tatabányán, Szegeden, Tökölön, Esztergomban, Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, Oszláron és Hernádszurdokban.

Az NNK azt javasolja, hogy az érzékeny lakosságcsoportba tartozók - gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák - lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az egészségtelen és veszélyes minősítésű településeken.

fotó: illusztráció/ MTI Czeglédi Zsolt