2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Veszélyes Dunaújvárosban, egészségtelen Székesfehérváron a levegő

frisshirek.hu, 2022. december 23. - 13:40
Veszélyes Dunaújvárosban, egészségtelen Székesfehérváron a levegő

Veszélyessé vált a levegő minősége tizenegy településen, köztük Dunaújvárosban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Veszélyes a levegő Dunaújvárosban, Egerben, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Sajószentpéteren, Százhalombattán, Vácon és Várpalotán - írja az MTI.

A veszélyes levegőminőség következményeként rövid távon akár légúti irritáció, köhögés, szemirritáció, könnyezés tapasztalható, súlyosbodhatnak a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei, nő a légúti fertőzések kialakulásának kockázata.

Csak egy gondolatnyival jobb a helyzet ott, ahol egészségtelen minősítést kapott a levegő. Ilyen Székesfehérváron, Budapesten, Veszprémben, Győrben, Tatabányán, Szegeden, Tökölön, Esztergomban, Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, Oszláron és Hernádszurdokban.

Az NNK azt javasolja, hogy 

az érzékeny lakosságcsoportba tartozók - gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák - lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az egészségtelen és veszélyes minősítésű településeken.

Fotó: illusztráció, Pixabay