2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Gyorshajtási rekordot állíthatott fel egy BMW-s szenteste - 300 ezret ér a "teljesítménye"

frisshirek.hu | 2022. december 29. - 20:00
Gyorshajtási rekordot állíthatott fel egy BMW-s szenteste - 300 ezret ér a "teljesítménye"

December 24-én délután a Tolna megyei Tamási főútján, a városon átvezető 65-ös úton fotózta le a traffipax azt a BMW-st, aki a Police.hu szerint valószínűleg az idei év sebességrekordere lett (hogy csak a városban, vagy az egész megyében, az nem derült ki a rendőrségi hírből).

Tamási, Szabadság út 95. már a város külső részén, de még lakott területen belül van, így ott 50 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A közleményből kiderül, hogy egy külföldi rendszámú BMW sofőrje volt a gyorshajtó. A kocsi alig 126 méterre volt a traffipaxtól és a rendőrautótól, amikor bemérték a 140 km/órás sebességét. „A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt” – írja a közlemény.

A járművezető a gyorshajtásért a legmagasabb összegű, 300 000 forintos pénzbírságra számíthat

– közölte a rendőrség.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérünk. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést. Kérünk mindenkit közlekedjen felelősséggel, hiszen az utakon nem csak magunkért, hanem az ott közlekedő többi emberért is felelősek vagyunk cselekedeteinkkel!

- figyelmeztetnek a rendőrök sokadjára.