2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Drón segítségével intézkedtek a rendőrök Tolnában

Tóth Rózsa, 2023. január 02. - 10:15
Drón segítségével intézkedtek a rendőrök Tolnában

A szabálysértők kiszűrésére vetnek be drónt a Tolna vármegyei rendőrök.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Rendőreink az utóbbi időben rendszeresen vetnek be drónt a közúti ellenőrzések alkalmával - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tolna vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2022. december 28-án fokozott közlekedési ellenőrzést szerveztek, mely során a szabálysértők kiszűrésére drónt is bevetettek. A rendőrök a néhány órás akció alkalmával ezúttal az elsőbbség, az előzés, a kanyarodás szabályainak betartására, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára és az ittas sofőrök kiszűrésére fókuszáltak.

A zsaruk a nap folyamán 19 olyan közlekedővel szemben jártak el, akik valamilyen közlekedési szabályt megsértettek. 160 sofőrrel fújattak szondát, akik közül egy esetben pozitív értéket mutatott a készülék.

Három közlekedő nem használta a biztonsági övét, és akadt egy olyan sofőr is, aki a piros lámpán hajtott át. Voltak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak, illetve olyanok is, akik a Stop tábla jelzése ellenére nem álltak meg, ami nagy baleseti kockázatot jelenthet, ugyanis számos sérüléses baleset történik az elsőbbség meg nem adása miatt.

Volt olyan sofőri is az ellenőrzöttek között, akinek nincsen jogosítványa, ennek ellenére a volán mögé ült.

Fotó: police.hu