2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Tudásmenettel világítanak rá az oktatás problémáira – videóval!

frisshirek.hu, 2023. január 02. - 09:05
Tudásmenettel világítanak rá az oktatás problémáira – videóval!

Elindult ma reggel a tervek szerint mintegy 180 kilométeren és hat napon át tartó Tudásmenet a Miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Népszava beszámolója szerint az eseményt szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a NoÁr Mozgalom

ezzel az újabb akcióval szeretné felhívni a figyelmet az oktatás problémáira.

Ehhez később csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is.

Miskolcról körülbelül száz fővel indul a menet, az első napon a 3-as úton Bükkábrányig gyalogolnak.

A tervek szerint minden településen, ahol megállnak, szeretnének helyi pedagógusokkal találkozni és újabb csatlakozókat is várnak. Egerben és Gödöllőn előreláthatólag nagyobb fórumokat is tartanak

mondta el a lapnak Totyik Tamás, a PSZ alelnöke.

Arról is beszélt hogy,

volt olyan település, ahol nem tudtak semmilyen találkozót szervezni, mert a kormánypárti polgármester lényegében megtiltotta, hogy ez megtörténhessen, pedig a menet célja, hogy a kisebb településeken élő pedagógusokat is meghallgassák.

A tervek szerint szombaton érkeznek meg Budapestre, a PSZ alelnöke szerint a város határánál még többen fognak csatlakozni, hogy elkísérjék őket a Kölcsey Ferenc Gimnáziumig. Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, szeptember végén először ebből az intézményből rúgtak ki tanárokat, amiért polgári engedetlenségben vettek részt.

Illusztráció: Facebook/A Pedagógusok Szakszervezete oldala