2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Csongrád-Csanád Vármegye: három kisposta nyit újra, Szegeden egy sem

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 18:53
Csongrád-Csanád Vármegye: három kisposta nyit újra, Szegeden egy sem

Hiába voltak intenzív tárgyalások, ahogy a Magyar Posta Zrt. fogalmazott, Csongrád-Csanád Vármegyében 3 postahivatal ugyan újranyitott, Szegeden azonban egy sem. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A megyeszékhelyen 12, az egész megyében 20 postahivatalt zártak be az elszabaduló rezsiköltségekre hivatkozva, az új évben a megyéből hármat nyitottak újra:

- a makói 2. számú postát, aminek bezárása már csak azért is volt némileg érthetetlen, sőt, felháborító, mert nemrég újították fel

- a szintén Makó körzetébe tartozó királyhegyesi postahivatalt, valamint

- a Hódmezővásárhelyhez tartozó, annak külterületén található szikáncsi kispostát, amelyért tiltakozást is szerveztek a városban, igaz a Jókai utcait, valamint a Klauzál utcait így sem nyitják újra.

Hódmezővásárhelyen egyébként a decemberi közgyűlésen a másik két postahivatal részleges újranyitását is kérték. 

Szegeden ellenben egyetlen bezárt postahivatal sem nyit újra, pedig itt is aláírásokat kezdett gyűjteni érte az önkormányzat. A megyeszékhelyen tehát továbbra is a következő posták maradnak nyitva:

- Szeged 1-es posta, Széchenyi tér 1.
- Szeged 9-es posta, Árkád, Londoni körút 3.
- Szeged 10-es posta, Szentmihály, Kapisztrán utca 52.
- Szeged 14-es posta, Szerb utca 34.
- Szeged 15-ös posta, Dorozsmai út 194.
- Szeged Auchan posta Zápor út 4.
- Szeged Tesco posta Rókusi körút 42-64.

Ezzel egész, olykor idősebb emberek lakta városrészek maradnak posta nélkül. Ilyen távolabbi városrész Újszeged vagy éppen Gyálarét. 

Borítókép: Szegeden a központi nagyposta épülete nyitva maradt, ám 12 még tavaly bezárt (fotó: frisshirek.hu)