2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Emberéletet követelt a lakástűz Rákospalotán

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 12:42
Emberéletet követelt a lakástűz Rákospalotán

Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra is kedd hajnalban Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában, egy ember életét vesztette - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mukics Dániel elmondta, hogy

a melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre:

48 tűzoltó 14 járművel végezte az oltást.

Szemben a tegnapi ijesztőnek indult, de egészségben átvészelt kőbányai paneltűzzel, amelyről a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, most a lángok sajnos emberéletet is követeltek. Bár öt embernek sikerült időben kimenekülnie a korai időpont ellenére az égő házból, de egy ember mégis bennrekedt.

A sűrű füstben a kiérkező tűzoltók az ablakot betörve rontottak az épületbe, hogy kimenekítsék a bent maradt embert, az ő életében azonban már nem tudták megmenteni

- mondta el a szóvivő. 

A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók. Szerencsére a korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve, így ez nem nehezítette az oltás munkálatait. A családi ház és a melléképület azonban

teljesen lakhatatlanná vált a lángok martalékaként. Az ott élőket rokonok fogadták be.

A tűz keletkezési okát még vizsgálják. A katasztrófavédelem mobil laborja a környéken méréseket végzett, de veszélyes anyag koncentrációját nem mutatták ki a levegőben - tette hozzá a szóvivő.

A kiemelt kép illusztráció, unsplash.com