2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Két őrmester kapott kitüntetést hősiességéért

Tóth Rózsa, 2023. január 06. - 18:17
Két őrmester kapott kitüntetést hősiességéért

Gázpalackok voltak hőhatásnak kitéve, amelyeket visszahűtöttek a kalocsai tűzöltók kiérkezéséig. A hősies helytállást elismerésben részesítették.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette Nehéz Gábor tűzoltó őrmestert és Szabó László tűzoltó őrmestert, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két beosztott tűzoltóját - tájékoztattak.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Mikes utcai épületében nyújtotta át Nehéz Gábor és Szabó László tűzoltónak a hősies helytállásukért kapott elismeréseket.

A szekszárdi hivatásos tűzoltók július 14-én, a Bács-Kiskun vármegyei Bátyán, szabadnapjukon egy Kalocsai úti ingatlanban tartózkodtak, amikor az utcából ropogó hangra lettek figyelmesek. A zajokat követve megtalálták a melléképületet, melynek tetőszerkezete alól füst távozott, valamint a magas hőmérséklet hatására a héjazat darabjai repültek szét a környezetbe.

A központi segélyhívó tárcsázásával egy időben a kert irányából megközelítették a melléképületet, ahonnan két hőhatásnak kitett 11,5 kilogrammos gázpalackot egy kerti slag, továbbá egy nagy teljesítményű szivattyúra kapcsolt tömlő segítségével visszahűtöttek, majd kihoztak az épületből.

A kalocsai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a keletkezett tüzet eloltották, a tűzoltóegységeket tájékoztatták a korábbi eseményekről.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság