2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Gyopáros Alpár szerint a vidék élvezi a kormány kiemelt támogatását

frisshirek.hu, 2023. január 07. - 15:30
Gyopáros Alpár szerint a vidék élvezi a kormány kiemelt támogatását

A Magyar falu program által kínált támogatások minden 5000 lélekszám alatti településen éreztetik hatásukat – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Facebook-oldalán szombaton megjelent videóban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gyopáros Alpár kiemelte, a mostani nehéz helyzetben sem hagyják magukra a falvakat,

a kormány továbbra is tartja azt a célt, hogy javítsa a falvakban élők életminőségét. A falusi csok több mint 36 ezer vidéki család otthonteremtését segítette. Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, ezt a lehetőséget két évvel meghosszabbították.

Arra is kitért, hogy több mint 3000 kilométer felújított alsóbbrendű út készült el a programban, valamint, hogy annak keretében támogatták a falusi kisboltok fejlődését és újranyitását.

A kisboltok a napokban újabb pályázatot nyújthatnak be működési támogatások igénylésére.

Gyopáros Alpár hozzátette,

8000 falusi kisvállalkozás számára támogatást tettek elérhetővé európai uniós források bevonásával, annak érdekében, hogy a kistelepülési munkahelyeket megvédjék és újak létrehozását segítsék.

– Legfontosabb célkitűzésük a kezdetektől, hogy megállítsák a népességfogyást a magyarországi falvakban – jelentette ki a kormánybiztos.

Rámutatott, pozitív visszajelzés a program eredményességére, hogy ezerkétszáz 5000 lélekszám alatti településnél megfordult a tendencia és hosszú évek után gyarapodásnak indult lakosságszámuk.

A Magyar falu program hitet és reményt adott a falvainknak, van azonban még mit tenni, ezért a munkát folytatjuk

– fogalmazott Gyopáros Alpár.

Hozzátette:

A vidék továbbra is a kormány kiemelt támogatását élvezi majd a nehéz gazdasági helyzet ellenére is.

Fotó: A Miniszterelnökség által közreadott képen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. MTI/Miniszterelnökség