2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kreml: a nyugati fegyverszállítmányok csak meghosszabbítják az ukránok szenvedését

frisshirek.hu, 2023. január 09. - 15:17
Kreml: a nyugati fegyverszállítmányok csak meghosszabbítják az ukránok szenvedését

Franciaország és más nyugati országok a napokban bejelentett ukrajnai fegyverszállítmányai – melyek francia gyártmányú könnyű tankokat is magukba foglalnak – csak arra szolgálnak majd, hogy még inkább megnehezítsék az ukrajnai lakosság életét – a Kreml állásfoglalása szerint. Mindeközben Berlinben bejelentették, hogy Németország egyelőre nem sorakozik fel Franciaország mögé a tankszállítások tekintetében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Alapvetően ezek a szállítmányok nem képesek semmit megváltoztatni… csupán arra lesznek jók, hogy meghosszabbítsák az ukrán nép szenvedését

– jelentette ki Dmitrij Peszkov újságírók előtt Moszkvában. A Kreml szóvivője egy kérdésre válaszolva reagált így, amikor a francia kormány közelmúltbeli döntésével kapcsolatban kérdezték. Mint ismeretes, Párizs a múlt héten jelentette be, hogy AMX-10 RC névre hallgató, a francia hadseregben az 1980-as évek közepétől rendszeresített könnyű tankokat bocsátanak az ukrán haderő rendelkezésére.

Franciaország lesz az első nyugati ország, mely Emmanuel Macron köztársasági elnök döntését követően tankokat küld Ukrajnának.

Németország jelenleg nem tervezi Leopard 2-es tankok Ukrajnába küldését

Berlin jelenleg nem tervezi Leopard 2-es tankok Ukrajnának való felajánlását

– közölte a német kormány egyik szóvivője a Reuters híradása szerint.

Németország múlt héten jelentette be, hogy Marder típusú harceszközöket bocsát az ukrán fegyveres erők rendelkezésére, miután Kijev nehézfegyvereket kért nyugati szövetségeseitől az orosz hadsereg Ukrajnából való kiűzésének elősegítése érdekében. A német gazdasági miniszter akkor nem zárta ki Leopard tankok leszállítását sem, melyek nehezebb harceszközök a Mardereknél, s amelyeket az ukrán vezetés régóta szeretne hadereje eszköztárában tudni.

Fotó: Wikipedia