2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Patrusev: Oroszország a létéért harcol a NATO-val Ukrajnában

frisshirek.hu, 2023. január 10. - 17:20
Patrusev: Oroszország a létéért harcol a NATO-val Ukrajnában
Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára, Putyin elnök egyik legközelebbi szövetségese egy orosz lapnak úgy nyilatkozott, Moszkva valójában az amerikai vezetésű NATO-val harcol Ukrajnában, a Nyugat pedig le akarja törölni a világ politikai térképéről Oroszországot.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Patrusev szerint Oroszország a létéért harcol Ukrajnában az agresszív és arrogáns Nyugattal szemben.

Moszkva minden lehetséges eszközt igénybe fog venni annak érdekében, hogy megvédje az országot és népét az agresszorokkal vívott harcban

– jelentette ki.

Patrusevet nyugati diplomaták keményvonalas politikusnak írják le, aki nagy hatással van Vlagyimir Putyinra. A Biztonsági Tanács titkára továbbra is győzelmet ígér Ukrajnában - tudósított a Reuters.

Az ukrajnai összecsapások nem Moszkva és Kijev küzdelmét takarják, ez Oroszország és a NATO közötti katonai konfliktus, melyben mindenekelőtt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság a fő ellenfeleink

– mondta el a BT-titkár az Argumenti i Fakti nevű orosz lapnak a vele készített interjúban.

A nyugatiak azt tervezik, hogy feldarabolják Oroszországot, majd végül  eltüntetik a világ politikai térképéről

– jelentette ki Putyin bizalmasa.

A politikus szovjet típusú Nyugat-elemzésében korruptnak nevezte a nyugati politikai eliteket, akiket transznacionális üzleti klánok vezetnek. Ezek az üzleti érdekeltségek „színes forradalmakat” robbantanak ki világszerte - véleménye szerint.

Az amerikai állam a hatalmas vállalatok konglomerátumának burka csupán, amelyek uralják az országot s az egész világ feletti dominanciára törekszene - jelentette ki Patrusev. Az Egyesült Államok káoszt teremtett Vietnámban, Afganisztánban és a Közel-Keleten, továbbá évek óta próbálja aláásni Oroszország egyedülálló kultúráját és nyelvét – tette hozzá az orosz politikus.

A Nyugat a Moszkvai Nagyfejedelemség XV. századi határai közé szeretné visszaszorítani Oroszországot. E terv megvalósítása érdekében vérezteti ki Ukrajnát – hangzottak a BT-titkár vádjai.

Hazánknak nincs helye a nyugati világban

– jelentette ki.

Az orosz fiataloknak az anyaországért kellene dolgozniuk, nem nyugati cégek irodáiban ülniük. Oroszországnak gazdasági szuverenitást és pénzügyi függetlenséget kell elérnie, továbbá fejlesztenie kell a haderejét és különleges szolgálatait a potenciális agresszorok elrettentése céljából – mondta végezetül Patrusev.

Dmitrij Peszkov egyetértett Patrusev állításaival.

A Nyugat fegyverekkel, technológiával, hírszerzési információkkal és egyéb módon támogatja Ukrajnát, így de facto részesévé vált a konfliktusnak

– jelentette ki a Kreml szóvivője egy mai moszkvai sajtótájékoztató során a Reuters híradása szerint.

Fotó: President of Russia