2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Segítségnyújtás elmulasztásáért is felelnie kell az embercsempésznek

Kovács Tamara, 2023. január 11. - 11:01
Segítségnyújtás elmulasztásáért is felelnie kell az embercsempésznek

Ahogy arról korábban a police.hu írt róla, 2022. augusztus 24-én éjszaka Kispáliban, a Kossuth Lajos utcában árokba borult egy gépkocsi. Az egyenruhások a járművet percekkel korábban Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akarták ellenőrizni, azonban a sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbhajtott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A balesetet szenvedett teherautó rakterében 36 külföldi személy tartózkodott, akik közül két fő könnyebben megsérült, őket kórházba szállították. A két embercsempész anélkül menekült el a helyszínről, hogy meggyőződtek volna arról, hogy a gépkocsiban utazók közül bárki megsérült, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A gépjármű jobb első ülésén utazó 23 éves litván állampolgárságú férfit a rendőrök a közelben elfogták, majd őrizetbe vétele mellett embercsempészés bűntett, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, jelenleg is letartóztatásban van.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a litván férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt indított eljárás vizsgálati szakaszát befejezte, és az ügy iratait a Zalaegerszegi Járási Ügyészség részére megküldte - írta a police.hu

Fotók: police.hu