2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics Tibor lemond, ha nem lesz megállapodás az Erasmus-pénzekről

frisshirek.hu, 2023. január 19. - 06:51
Navracsics Tibor lemond, ha nem lesz megállapodás az Erasmus-pénzekről

Navracsics Tibor, az uniós forrásokért is felelős miniszter tegnap este arról beszélt, akár le is mondana, ha az Erasmus-ügyben nem sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gulyás Márton műsorvezető a szerda esti Partizánban megkérdezte Navracsicstól, hogy ha nem sikerül az Európai Unióval megállapodni az Erasmus-ügyben, beadja-e a lemondását.

Ha nekem felróható okokból történik ez, akkor igen

– felelte a miniszter a hvg.hu beszámolója szerint.

A lap cikkében arra emlékeztetett, hogy Navracsics Tibor korábban arról beszélt,

személyes kudarcként élné meg, ha az ő hibájából esne el uniós forrásoktól az ország.

Amint azt lapunk, a frisshirek.hu korábban már megírta, az Európai Bizottság döntése szerint azon hazai egyetemeknél, amelyek alapítványi fenntartásba kerültek, ideiglenesen felfüggesztik az Erasmus+ hallgatói csereprogramban való részvételt, valamint a Horizont nevű tudományos együttműködésben sem kaphatnak ideiglenesen uniós forrásokat az érintett felsőoktatási intézmények.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete azt követeli, hogy távozzanak az aktív politikusok az egyetemi alapítványokból, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pedig akár tüntetéseket is kilátásba helyezett, ha nem rendeződik a helyzet.

A Momentum azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy közvetlenül a magyar diákokhoz juttassák el a támogatásokat.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy a kormány – ha nem sikerülne megegyezni az Európai Bizottsággal – kifizeti a magyar diákok Erasmus-költségeit.

Amint arról a frisshirek.hu már beszámolt, ez ügyben Navracsics Tibor a jövő héten uniós biztosokkal tárgyal Brüsszelben.

Fotó: Facebook/Navracsics Tibor oldala