2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Autót csórtak Keszthelyen, adtak a verdának a tizenöt éves srácok

Kovács Tamara, 2023. január 19. - 09:57
Autót csórtak Keszthelyen, adtak a verdának a tizenöt éves srácok

A police.hu tájékoztatása szerint, két kamaszfiú ellen indult büntetőeljárás a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. A 15 éves fiatalok 2023. január 13-án délután Keszthelyen, a Kossuth Lajos utcában találtak egy személyautót, amelynek gyújtáskapcsolójában benne volt az indítókulcs. A fiúk ki akarták próbálni a vezetést, ezért engedély nélkül elvitték a gépkocsit. Ezt követően a városban közlekedtek, és egy kerítésnek is nekimentek. A járműben anyagi kár keletkezett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A srácoknak pechjük volt, a zsaruk rövid időn belül elfogták a két kamaszt, akik ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy - jogszabályban meghatározott esetben - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”. Ez a járművezetés egyik személyi feltétele.

Az engedély nélküli vezetés elkövetője elzárással sújtható, így a rendőrhatóság őrizetbe veheti a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig - írta a rendőrség.

Fotók: police.hu