2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Disznóságok – és nem a jobbik fajtából

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 14:26
Disznóságok – és nem a jobbik fajtából

Az emberek félnek, és megoldást várnak, ami igen lassan érkezik meg...

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Balatonfűzfő és Balatonalmádi lakossága igen komoly gondokkal küzd, minek tárgya a vaddisznók, akik igencsak elszaporodtak a környéken. Oly pofátlan módon portyáznak, hogy már nemcsak lakott területen kívül, de azon belül is – házak mellett, lakóterületeken, udvarokon is fellelhetőek, és bizony már nappal is. Hiszen túlszaporodtak, a kismalacok már ide születnek, így nem félnek az emberektől.

A helyeik félnek, nem mernek sötétben munkába menni.

A helyi csoportokban már volt, aki azt írta, úgy döntöttek a családban, hogy amikor a feleségét nem tudja kivinni a buszmegállóba munka előtt, inkább szabadságot vesz ki, annyira rettegnek a vadállatoktól.

A lakók igencsak méltatlankodnak, hiszen már évek óta probléma ez, és hiába jelentették be számtalan alkalommal a rendőrségen, ők nem tettek semmit. Ráadásul, ami tovább fokozza a helyzetet, hogy a belterületen való kilövésüket, és csapdába ejtésüket jogszabályok korlátozzák, és nagy előkészületet igényel, ha ilyen módon akarják a végüket venni.

Balatonfűzfő polgármestere nemrég felhívást intézett az emberek felé, hogy szeretnének vadkamerákat kihelyezni, így a disznók útvonalat jobban feltérképezzék a hatékonyabb, és biztonságosabb megsemmisítés érdekében.

Fotó: pixabay