2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek egy autómentő sofőrjét halálra gázoló férfi ellen

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 10:35
Vádat emeltek egy autómentő sofőrjét halálra gázoló férfi ellen

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly júliusban halálra gázolt egy - az M3-as autópályán lerobbant - tehergépkocsi mentését végző autómentő vezetőjét - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szilágyi László közleményében azt írta, 2022. július 28-án egy kistehergépkocsi haladt Vásárosnaményből Budapest felé az M3-as autópályán, amikor Pócspetri közelében műszaki hiba miatt meg kellett állniuk. A gépkocsi vezetője a leállósávba húzódott, hívta az autómentőt, az autópálya-kezelő pedig bójákkal és jelzőtáblával látta el a területet.

A kiérkező autómentő sofőrje a leállósávban vontatta fel a meghibásodott kistehergépkocsit a trélerre, amikor az autójával óránkénti 120-130 kilométeres sebességgel érkező vádlott fékezés nélkül elütötte a záróvonalon álló férfit, aki a helyszínen életét vesztette - ismertette a sajtószóvivő.

Megjegyezte, ugyan a vádlottat a lemenő nap erősen zavarta a vezetésben, ennek ellenére a sebességét nem csökkentette, nem észlelte a terelőbójákat, a jelzőtáblát és a leállósávban álló kistehergépkocsit sem, valamint a kellő oldaltávolságot sem tartotta.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt sofőr hasonló bűncselekményért korábban már volt börtönben. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság két év fogházbüntetésre ítélje és négy évre tiltsa el a közúti járművezetéstől - tette hozzá Szilágyi László.

fotó: ugyeszseg.hu