2023.06.01., csütörtök - Tünde
Tatabánya: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor mondatai miatt bekérette a magyar nagykövetet Ukrajna

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 22:20
Orbán Viktor mondatai miatt bekérette a magyar nagykövetet Ukrajna

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése miatt bekérették a kijevi magyar nagykövetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ukrán külügyminisztérium beidézi Íjgyártó Istvánt, Magyarország ukrajnai nagykövetét, hogy panaszt tegyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos „elfogadhatatlan” megjegyzései miatt

– közölte a minisztérium szóvivője.

Az AlJazeera szerint – amit a Mandiner szemlézett – Oleg Nikolenko azt írta a Facebookon, hogy

Orbán újságíróknak azt mondta, Ukrajna a senki földje és Afganisztánhoz hasonlította.

Az ilyen kijelentések teljességgel elfogadhatatlanok. Budapest folytatja azt az utat, amelynek célja a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétele

– mondta. Hozzátette:

A magyar nagykövetet behívjuk az ukrán külügyminisztériumba egy megbeszélésre. Fenntartjuk a jogot, hogy más intézkedéseket is hozzunk.

Az Index – a The American Conservative újságírójára hivatkozva – azt írta, hogy Orbán Viktor csütörtökön a Mathias Corvinus Collegium (MCC) zárt körű konferenciáján külföldi újságírók előtt beszélt arról, hogy szerinte Oroszország célja most az, hogy egy „kormányozhatatlan ronccsá” változtassa Ukrajnát, és szerinte ez sikerült is. 

Most olyan, mint Afganisztán. Senki földje.

– fogalmazott.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a kormányfő tegnap a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án.