2023.09.28., csütörtök - Vencel
Tatabánya: 26o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Éledezik a vízivilág a Hajdúságban - FOTÓK

frisshirek.hu, 2023. január 30. - 21:53
Éledezik a vízivilág a Hajdúságban - FOTÓK

A hetek óta tartó csapadékos időjárás hatására a hajdúsági tavakba kezd visszatérni az élet, a víz jótékony hatással van a növény- és állatvilágra is. A Hortobágyi Nemzeti Park legújabb drónfelvételein jól látszanak a Martinkai-legelőn kedvezően alakuló a vízviszonyok.  Újra van víz a tavaly nyáron az aszály miatt teljesen kiszáradt Vekeri-tóban is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Hajdúsámson határában elterülő Martinkai-legelőn a nemzeti parkhoz tartozó védett területen több kisebb-nagyobb tavacska látható.

A Martinkai-legelő Hajdúsámson közigazgatási határához tartozik, Martinka településrész keleti oldalán helyezkedik el. Dél-keleten egy erdős tömb is csatalkozik hozzá, ami Debrecen külterületére esik. A legelőn 1968-ban egy két lépcsős belvízi vésztározót alakítottak ki. Itt két zsilip segítségével nagy mennyiségű vizet tudnak meg állítani.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának következtében újra van víz a tavaly nyáron az aszály miatt teljesen kiszáradt Vekeri-tóban.

fotó: HNP és MTI/Czeglédi Zsolt