2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Több tűzesethez és balesethez is vonultak a lánglovagok kedden Heves vármegyében

frisshirek.hu | 2023. február 01. - 18:41
Több tűzesethez és balesethez is vonultak a lánglovagok kedden Heves vármegyében

Kedd reggeltől éjfélig hat segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A két tűzesetet és a két műszaki mentést összesen hat hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett egy téves és egy szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint árokba hajtott, majd felborult egy személyautó kedd reggel Gyöngyöshalász térségében, a 3203-as számú út 4-es kilométerénél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd áramtalanították. A jármű vezetője el tudta hagyni a kocsit, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Árokba hajtott egy személyautó a Hatvan és Csány közötti úton kedden reggel. A hatvani hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. 

Lángra kapott egy melléképület tegnap délelőtt Pétervásárán, a Molnár Antal úton. A helyi és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók az ingatlant megbontva, több oldalról vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. A tűz a szomszédos épületekre nem terjedt át, az eset során senki nem sérült meg.

Kigyulladt egy autóbusz féktengelye kedd este Egerben a Béke úton. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a buszvezető porral oltó készülékkel eloltotta a tüzet, az egységek visszahűtötték a jármű túlhevült részeit. Az busz utasai nem sérültek meg és mentesítőjárattal utaztak tovább.

Fotó: Heves Vármegyei Katasztrófavédel Igazgatóság/Bősze Balázs tű. zászlós