2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Megpróbálta besározni politikai riválisát Völner Pál

frisshirek.hu, 2023. február 02. - 08:20
Megpróbálta besározni politikai riválisát Völner Pál

A 24.hu által megismert nyomozati anyagok szerint az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára a végrehajtói kar elnökétől próbált terhelő adatokat szerezni a Jobbik képviselőjéről, hogy felhasználja azokat a választási kampányban. Völner Pál bizalmas adatokat kér Schadl Györgytől, hogy lejárassa politikai riválisát, Nunkovics Tibort. Az egykori fideszes politikus nagyon hálás volt a segítségért, mire Schadl csak annyit felelt: „Ne viccelj, ez természetes.” Az ügy végül nem került elő a kampányban, az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?
– Nagyon. Ez aranyat érne.

Ez a beszélgetés Völner Pál vád alá helyezett volt igazságügyi államtitkár és a – vélhetően a 2022-es országgyűlési kampány előkészítésében őt segítő – munkatársa között zajlott le még 2021 októberében – erről számolt be a 24.hu az általa megismert nyomozati anyagok alapján.

A lap szerint a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján Völner arra készült, hogy a 2022-es választáson másodjára is a Jobbik akkori országgyűlési képviselőjével, Nunkovics Tiborral kell majd megmérkőznie Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumért.

A felvételek tanúsága szerint azzal próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, hogy az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet.

Mint kiderült, az az információ, hogy Nunkovics regisztrált az árverési rendszerbe, Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott.

Ez a Völner és Schadl közt lezajlott beszélgetésből következik, amit szintén rögzítettek a nyomozók. A fideszes politikus ugyanis, miután beszélt a kampány előkészítésben őt segítő munkatársával, a végrehajtói kar elnökét hívta.

Azt kérte tőle, nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”.

Schadl erre közölte, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vásárolt, tehát nem vett részt ingatlanárverésen.

Völner arról is érdeklődött nála, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”.

Az államtitkár ezután megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független köztestület vezetője csak annyit mondott:

Ne viccelj, ez természetes.

Az ügy végül nem került elő a kampányban, az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson.

Nunkovics Tibor, a Jobbik politikusa a 24.hu-nak elmondta, számára az teszi szürreálissá az ügyet, hogy nem licitálás miatt regisztrált a végrehajtási rendszerbe, mivel ilyen tervei soha nem voltak, hanem azért, mert a Nemzeti Földügyi Központ ellen jogerősen megnyert per kapcsán szeretett volna adatokat kapni. Elmondta, a kampányban és az azt megelőző hónapokban sok pletyka jutott el hozzá arról, hogy keresik a gyenge pontját a Fidesznél, ugyanakkor a most előkerült ügyről korábban nem hallott.

Úgy fogalmazott:

Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a korrupciós botrány 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Az ügyészség Schadlre tíz, Völnerre nyolc év letöltendő börtönbüntetést kért akkor, ha beismerő vallomást tesznek.

Fotó: Facebook/Nunkovics Tibor oldala