2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Olcsóbban akart tankolni a Mercedesbe, a benzinkutas buktatta le Nagykanizsán

Kovács Tamara | 2023. február 03. - 10:15
Olcsóbban akart tankolni a Mercedesbe, a benzinkutas buktatta le Nagykanizsán

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a külföldi férfinak az ügyében, aki hamis magyar rendszámtáblával akart hatósági áron tankolni egy benzinkúton.

A megállapított tényállás szerint a mercis még 2022 júliusában horvátországi nyaralásából utazott haza személygépkocsijával Szlovákiába. Nagykanizsára érve tankolni akart, azonban nem állt szándékában megfizetni a külföldiekre vonatkozó magasabb benzinárat.

Egy benzinkút közelében megállt, és az általa vezetett Mercedes GLE típusú autóján lévő 2 szlovák rendszámtáblát leszerelte. A helyükre műanyagból készült magyar felségjelű utánzatokat tett, amelyeket korábban egy ismeretlen személytől vásárolt.

Ezután a benzinkútra ment és a kútkezelőtől érdeklődött a kiadható üzemanyag mennyiségéről, ám végül tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Kb. 50 méter megtétele után visszaszerelte az eredeti rendszámtáblákat és az utánzatokat az autója utasterébe tette.

Az eset gyanús lett a benzinkutasnak, aki értesítette a rendőrséget. A férfi közben egy másik üzemanyagtöltő állomáson tankolt, ahol a rendőrök igazoltatták és lefoglalták a hamis rendszámtáblákat.

A férfi tettével egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 2 év próbára bocsátotta és a lefoglalt 2 rendszámtábla utánzatot elkobozta.

A büntetővégzés jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője, Dr. Bartalné dr. Mentes Judit.

Fotónk illusztráció, forrás: Sparmagyarország