2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Donáth Anna: „aki a kormány idő előtti leváltását ígérgeti, az hazudik”

frisshirek.hu, 2023. február 04. - 17:45
Donáth Anna: „aki a kormány idő előtti leváltását ígérgeti, az hazudik”

A Momentum ma tartotta úgynevezett jövőértékelő eseményét Budapesten, ahol – gyermeke születése után – hónapok óta most először szólalt fel Donáth Anna a nyilvánosság előtt. A párt korábbi elnöke, európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott: „aki a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti: az hazudik”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Donáth Anna – akinek a visszatérését, mint a frisshirek.hu is megírta, intenzív plakátkampánnyal vezették fel – elmondta, hogy az elmúlt 30 év politikusai még azokat az alapigazságokat sem merték kimondani, amelyek mindenki számára nyilvánvalók, mert féltek, hogy elveszítik a szavazóikat.

Igazsággal és őszinteséggel nem a szavazóinkat veszítjük el, hanem a hitelességünket nyerhetnénk vissza

– mondta az ellenzék politikájáról.

Aki a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti: az hazudik. Reggel, éjjel meg este. Abban a politikában, amiben én hiszek, munka van. Őszinteség van

– fogalmazott.

Donáth Anna szerint

ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy a Horthy-korszaknak, a Rákosi-korszaknak és a Kádár-korszaknak is vége lett.

Felsorolta, hogy melyek azok a hazugságok, amelyekre ez a rendszer épül, és hozzátette:

Minden, ami hazugságra épül, egyszer összeomlik.

Donáth Anna beszédében megjelölte a legfontosabb feladatot: el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy milyen jövőt akarunk Magyarországnak holnap és holnapután.

Válaszokat kell adni a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokra.

Ki kell lépnünk abból, hogy a jövő kérdéseivel majd akkor foglalkozunk, ha kormányra kerültünk. A jövő kérdéseivel most kell foglalkoznunk. Ha kormányra kerültünk, akkor már az ezekre adott válaszokat kell megvalósítanunk.

Donáth Anna megjelölte a Magyarország előtt álló három legfontosabb kihívást:

  1. az emberközpontú gazdasági modell kialakítását,
  2. az esélyteremtő oktatás felépítését,
  3. és a klímaváltozás elleni harcot.
Nem ígérek könnyű megfejtéseket. Nem ígérek gyors győzelmeket. De egyet ígérek. Én őszinte leszek hozzátok. Akkor is, ha ez nem szerez mindig örömet, sem népszerűséget

– fogalmazott Donáth Anna, aki azzal köszönt el a közönségtől:

Az igazság a mi oldalunkon áll. Vezessük új útra Magyarországot!

„A rendszer mindenkit ledarál, akit nem tud megvásárolni”

Gelencsér Ferenc, a párt elnöke felszólalásában azt mondta, az idén hat éve, hogy úgy döntöttek, „megmentik hazánkat a biztos anyagi csődtől”, az olimpiarendezéstől, majd párttá alakultak. Azóta sokszor megkapták, hogy percemberek, „hat év az elég sok perc, és még mindig itt vagyunk”.

Ma Magyarországon politikával és a közügyekkel foglalkozni nehéz feladat, a rendszer mindenkit ledarál, akit nem tud megvásárolni, minket is le akarnak darálni

– idézte a Momentum elnökének szavait az Index nyomán a Hírklikk.

Gelencsér Ferenc szerint Magyarország egy pártállam, amelyet egy állampárt irányít, ijesztően hasonlóan ahhoz, ahogy 1989 előtt volt,

az állampárt számára mindenki veszélyt jelent, akit nem tud irányítani, aki másként gondolkodik. 

Leszögezte, hogy

ők nem részei a rendszernek, nem ugranak félre a felelősség elől, nem a politikai életből jönnek és nem is kényszerük politizálni, nincsenek közös cégeik azokkal, akik tönkretették az országot, valódi változást akarnak.

Fotó: momentum.hu