2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó: Aki az akkugyárak ellen küzd, a környezetvédelem ellen küzd

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 06:00
Szijjártó: Aki az akkugyárak ellen küzd, a környezetvédelem ellen küzd

Aki az elektromos akkumulátor-gyártás ellen küzd, az küzd a környezetvédelem és a magyar nemzetgazdasági érdekek ellen – erről beszélt Szijjártó Péter egy interjúban, amelynek néhány perces részletét megosztotta a Facebook oldalán is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A külügyminiszter újra elmondta, hogy hatalmas nemzetközi verseny van az ilyen jellegű beruházások megszerzéséért, hiszen a jövő meghatározó iparága. Ahol felépülnek, ott lesz munkahely és gazdasági növekedés. Majd az ellenzéki pártok hergelését pedig így jellemezte:

megszoktuk, hogy a magyar baloldal tönkreteszi a gazdaságot, amikor hivatalban van és most is azért küzdenek, hogy ezek a munkahelyek ne itthon, hanem például Németországban jöjjenek létre.

A helyieket persze meg kell érteni, és nekik is meg kell érteniük, hogy később ők is büszkék lesznek ugyanúgy, mint Győr az Audi-gyárra, ami ellen anno szintén tiltakozás volt a városban. 

Szijjártó Péter szerint az akkugyártást rejtélyes dologként próbálják beállítani, hogy milyen károkat okoznak. Újabb példát hozott fel, ugyanakkor Magyarországon hatalmas elektromos akkumulátor-gyárak működnek most is, és

„nem okoznak olyan drámai hatásokat és környezetvédelmi problémákat, mint amiket állítanak”. 

Itt valamiért elfelejtett negatív példákat is felhozni, példa okaként a gödi gyár kapcsán zajló botrány, amit azóta sem tudták megmagyarázni, hogy vajon miért temették be a mintául szolgáló kutat, ami megmutathatná, hogy mérgezi-e a talajvizet a létesítmény.

A külügyminiszter a német példát is pozitívként állította be, hogy ott ugyanaz a vállalat épít, és a környezetvédelmi engedély átadásán a türingiai kormány zöldpárti környezetvédelmi minisztere személyesen vett részt a környezetvédelmi engedély átadásán. Feledékeny miniszterünk itt megint elfelejtette megemlíteni azt a tény, hogy a debreceni gyár hétszer annyit termelne, és persze a németek betartják a szabályokat, az biztos, de ugye itthon ez nem annyira működik, erről beszélt az RTL Híradójának egy szakértő, aki szerint a nagyobb üzem nagyobb környezeti kockázatot is jelent, foglalta össze a hang.hu.

2023 egyik legmeghatározóbb, legnagyobb érdeklődésű híre bármi, ami az akkumulátorgyártással kapcsolatos Magyarországon. Több helyen is botrányba fulladtak a közmeghallgatások, ahol a helyiek mondhatták volna el a véleményüket, ha éppen beférnek a valamiért szűkre szabott termekbe. Legutóbb Debrecenben volt tüntetés, amiről a frisshirek.hu is beszámolt.