2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Több helyen napokig nem volt áram Zala Vármegyében, vasárnap is volt dolga a tűzoltóknak

Kovács Tamara, 2023. február 06. - 10:10
Több helyen napokig nem volt áram Zala Vármegyében,  vasárnap is volt dolga a tűzoltóknak

Brutális szél tarolta le Zala Vármegyét, a megyeszékhelyet és annak környező településeit sem kímélte. Több mint száz esethez hívták a tűzoltókat, fákat tépett ki a vihar, tetőszerkezeteket, épületeket bontott meg, villany és távvezetékeket rongált.

A hűtők leolvadtak, többen fűteni sem tudtak. Mindenütt faágak, szemét borította a várost.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Többek között Kisbucsán, Teskándon, Hottón, Zalabesenyőn, a zalaegerszegi Páterdombon, a Baross Gábor utcában, a Kinizsi Pál utcában is áramkimaradást, internet és TV szünetet okozott a szél-tudta meg a Frisshirek. A temetőket a hétvégén balesetveszély miatt lezárták.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint,vasárnap is több helyre riasztották a tűzoltókat. Gelsén szerszámtárolóra dőlt egy kazánház tűzfala, és beszakította a tetőszerkezetét a Jókai Mór utcában.Murakeresztúron a művelődési ház tetejét rongálta meg a szél, illetve a helyi iskola udvarát veszélyeztették a letört faágak.

Zalaegerszegen lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt, huszonöt méter magas fa Zalaegerszegen, a Feketerigó utcában. A fát egy másik, tíz méter magas fa tartotta. A város hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motoros láncfűrész segítségével vágták le a veszélyessé vált fákat. De gond volt az Alsóerdei úton is, ahol veszélyesen megdőlt egy faágat kellett eltávolítani.A Tomori Pál utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt rá a kerítésre, a forgalmat is akadályozta.

Keszthelyen faágak akadályozták egy villanyvezeték helyreállítását a Tomaji soron. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel ledarabolták az ágakat, így az áramszolgáltató szakemberei megkezdték a vonal helyreállítását. Az egység az úttestet is letisztította. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt.

Letenyén megrongálta a szombati vihar egy terasz tetőszerkezetét, illetve a hozzá tartozó családi ház kéményét, a Kárpáti utcában. A város hivatásos tűzoltói a terasz tetejének veszélyessé vált elemeit eltávolították, a megdőlt kéményt pedig visszabontották.

Veleméren épületet és villanyvezetéket veszélyeztetett egy megdőlt fa a Fő úton. A lenti hivatásos és az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrésszel ledarabolták a veszélyes fát.

Hévízen veszélyesen megdőlt egy fa a Zrínyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók körbekordonozták azt a járdaszakaszt, amit a megdőlt fa érintett.