2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A hétvégén Bokroson űzik a telet a busók

Bottyán Róbert, 2023. február 07. - 17:43
A hétvégén Bokroson űzik a telet a busók

Az UNESCO örökség listáján szereplő busójárást Mohácson február 16-21-ig tartják, de Bokrosra is ellátogatnak február 11-én, hogy elűzzék a telet. Hagyományőrző népviseletbe öltözött sokác lányok tradícionális tánca kíséri majd a farsangi menetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Bokrosi Általános Iskola igazgatója, Gellért Márta mohácsi kötődésének köszönhetően, néhány éve Bokrosra is ellátogatnak a  télűzők. A csongrádi önkormányzat tájékoztatása szerint az idei farsangi ünnep azért olyan különleges, mert a rendezvényre látogató vendégek az idén 150 éves iskola évfordulós ünnepségéhez is hozzájárulhatnak a helyszínen kapható támogató jegyek megvásárlásával. Cserébe a bokrosiak gazdagon megvendégelik a farsangi mulatságra érkezőket.

A program:

10.30 Gyülekező a Bokrosi Művelődési Ház udvarán
11.00 Felvonulás kezdete a faluban a Mohácsi busók és a sokác lányok vezetésével
12.30 Délszláv táncház a busókkal és a sokác lányokkal, közben ebéd
13.30 Felvonulás folytatása a faluban
14.30 Szabad farsang a busókkal a Bokrosi Művelődési Ház udvarán

A programok ideje alatt meleg tea, forralt bor, gulyásleves, zsíros kenyér, kürtöskalács, farsangi fánk, vattacukor, zsákbamacska, és a sikeres télűzéshez nélkülözhetetlen kereplő kapható.

Fotó: pexels