2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Itt az extrém hideg, jön a vörös kód!

T.Á., 2023. február 07. - 17:35
Itt az extrém hideg, jön a vörös kód!

Mínusz tíz fok is lehet éjjel, ilyen hidegben életveszélyes lehet hosszan az utcán tartózkodni. A miskolci önkormányzat azt kéri, amennyiben bárki segítségre szorulót lát az után a következő napokban, értesítse a hajléktalanellátókat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján az Észak-Magyarországi régióban az éjszakai hőmérséklet eléri, helyenként meg is haladhatja a mínusz tíz Celsius fokot, ezért vörös kódot vezetnek be az észak-magyarországi régióban február 7-én, kedden este nyolc órától február 11-én szombaton reggel nyolcig - írja keddi közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya

Mint fogalmaznak, az intézkedés célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a rendkívüli hideg időjárás okozta veszélyekre, e mellett valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan személyek fogadása, függetlenül attól, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást.

Az önkormányzat úgy fogalmaz, az extrém hideg időjárás során életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig tartózkodik az utcán, közterületen, ezért azt kérik a városlakóktól, hogy amennyiben segítségre szoruló, bajba jutott személyt látnak, értesítsék a hajléktalanellátók regionális diszpécserszolgálatát az alábbi telefonszámon: 06/46-530 268

Fotó: borsod24.hu