2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kajdy Norbert balassagyarmati tűzoltó is csatlakozott a mentőcsapathoz, ami Törökországba indult

Fodor Orsolya, 2023. február 07. - 18:03
Kajdy Norbert balassagyarmati tűzoltó is csatlakozott a mentőcsapathoz, ami Törökországba indult

A katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezete ötvenfős, a mentőszolgálat szakembereivel kiegészülő mentőcsapattal és két keresőkutyával segíti majd a kutatómentést a földrengés sújtotta Törökországban. Nógrád vármegyéből a mentéshez egy hivatásos tűzoltó csatlakozott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a frisshirek.hu-nak elmondta, hogy a mentőcsapathoz Kajdy Norbert tűzoltó százados, szolgálatparancsnok csatlakozott a balassagyarmati egységből.
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a hivatásos tűzoltókat a katasztrófavédelem raktárbázisáról tegnap este indította útba a Belügyminisztérium miniszterhelyettese és a katasztrófavédelem főigazgatója. A csapatot szállító honvédségi repülőgép az esti órákban száll fel Budapestről. A katasztrófa sújtotta területre érve a magyar mentőegység a török katasztrófavédelem által javasolt területre megy, és megkezdi az eltűnt személyek utáni kutatást, romok alóli mentést.
A Hunor mentőegység 11 éve jött létre és azóta a magyar katasztrófavédelem világszerte bizonyította, hogy a világ egyik legfelkészültebb mentőszervezete. Korábban segítséget nyújtottak katasztrófahelyzetekben Szerbiában, Macedóniában és Japánban is.
Fotó: EPA/ERDEM SAHIN