2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kitörés-múzeum felállítását javasolja a Mi Hazánk

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 15:55
Kitörés-múzeum felállítását javasolja a Mi Hazánk

Budapest 1944-45-ös ostromának mindennapjait szakmai alapon bemutató „kitörés-múzeum” létrehozását vetette fel keddi sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként

– fogalmazott az MTI beszámolója szerint a politikus, aki szerint

„súlyos történelmi tévhitekben él a világ”, hiszen napjainkban is sokan felszabadítókként, nem pedig megszállókként emlékeznek a szovjet csapatokra.

Kiemelte: a szovjetek „katonákat és civileket nem kímélve irtották a magyart”, tömegesen követtek el nemi erőszakot, majd „a nyakunkon maradtak további 45 évig”.

Vékony Csongor arról beszélt: 33 évvel a rendszerváltás után nem emlékezhetnek nyilvánosan a kitörés hőseire, mert a rendőrség "betiltott" minden ezzel kapcsolatos köztéri rendezvényt.

Hangsúlyozta: a korábbi években mindig fegyelmezett keretek között zajlott a történelmi hősök előtt tisztelgők megemlékezése, így sokkal inkább az eseményeket megzavaró „importált anarchisták” ellen kellene fellépniük a hatóságoknak.

A Mi Hazánk és minden jóérzésű magyar büszkén emlékszik azokra a magyar és német katonákra, akik 1945-ben fővárosunkat és általa egész Európát védelmezték a vörös veszedelemtől

– jelentette ki a politikus.

Amint azt korábban lapunk, a frisshirek.hu is megírta, a magyar történelem egyik, ha nem a legvéresebb küzdelme volt Budapest ostroma.

Fotó: Facebook/Vékony Csongor oldala