2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Meglepetés érte a rendőröket, hogy mit találtak a Keleti pályaudvar környékén

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 10:30
Meglepetés érte a rendőröket, hogy mit találtak a Keleti pályaudvar környékén

Elfogtak egy lopás miatt körözött férfit, megtaláltak egy korábban eltűnt 16 éves fiút és közlekedési szabályok megsértése miatt intézkedtek a rendőrök, amikor ellenőrzést tartottak a a Káposztásmegyert és a Keleti pályaudvart összekötő buszvonalakon és azok környékén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon, amelyet az MTI szemlézett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében ellenőrizték február 3-án

a 20E, 30, 30A és a 230-as autóbuszjáratokat, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak, de a megállóhelyek ellenőrzésekor elfogtak egy 48 éves férfit, aki ellen egy korábbi lopás elkövetése miatt elfogatóparancs volt érvényben, illetve az egyik buszvégállomáson egy eltűntként körözött 16 éves fiút is megtaláltak.

A rendőrök nemcsak a buszokat, hanem a járatok útvonalán közlekedő autósokat is ellenőrizték:

elfogtak egy gépjárművezetőt, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, továbbá eltiltás hatálya alatt vezetett. Három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség, illetve kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt - tették hozzá.

Az ellenőrzés során a Rákóczi úton a rendőrök egy autóst a helyszínen megbírságoltak a buszsáv jogosulatlan használata miatt, az egyik buszmegállónál előzési szabály megsértése és lejárt műszaki érvényesség miatt alkalmaztak helyszíni bírságot. Három esetben közigazgatási bírságot szabtak ki: egy autósnál tilos jelzésen való áthaladás, két másiknál a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt - áll a közleményben.