2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Valentin-napi páros jeggyel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert

frisshirek.hu | 2023. február 07. - 15:40
Valentin-napi páros jeggyel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert

Négy teljes napon át, szombattól keddig Valentin-napi páros kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert: egy jegy áráért ketten léphetnek be azok, akik a kapunál megölelik egymást.

Valentin-nap, azaz Bálint napja alkalmából ketten egy jegy áráért kereshetik fel az állatkertet szerelmespárok, testvérek, rokonok vagy akár barátok.

Összetartozásukat elég csak azzal igazolniuk, hogy érkezéskor a kapunál megölelik egymást

– olvasható az állatkert MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A tájékoztató szerint a páros belépőjegy mellett mind a négy napon további páros kedvezményeket kínálnak a kert egyes vendéglátóhelyei, valamint páros kedvezmény jár a több mint 110 éves műemléki Schäftner-körhintára is.

A sokféle látnivaló közül az állatkert közleménye külön is kiemeli a dolmányos hangyászokat.

Az állatkertekben ritkán látható, Dél-Amerikában honos fajt több mint nyolcvan évnyi szünet után láthatja újra a nagyközönség.

A Fővárosi Állatkert Pálmaházában Ricardo, a hím állat már decemberben bemutatkozott a látogatóknak, nemrégiben viszont egy nőstény is érkezett, összeszoktatásukat a múlt héten kezdték meg az állatkerti szakemberek.

Ricardo jövendőbelijének most nevet keresnek.

Erre a városligeti intézmény hétfőn hirdetett internetes szavazást a honlapján.

Három – a Fióna, a Kiara vagy a Moana – névre lehet voksolni, a szavazatokat csütörtökön éjfélig várják, az eredményhirdetésre pedig pénteken kerül majd sor.

Fotó: Facebook/A Fővárosi Állat- és Növénykert oldala