2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Valentin-napi páros jeggyel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 15:40
Valentin-napi páros jeggyel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert

Négy teljes napon át, szombattól keddig Valentin-napi páros kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert: egy jegy áráért ketten léphetnek be azok, akik a kapunál megölelik egymást.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Valentin-nap, azaz Bálint napja alkalmából ketten egy jegy áráért kereshetik fel az állatkertet szerelmespárok, testvérek, rokonok vagy akár barátok.

Összetartozásukat elég csak azzal igazolniuk, hogy érkezéskor a kapunál megölelik egymást

– olvasható az állatkert MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A tájékoztató szerint a páros belépőjegy mellett mind a négy napon további páros kedvezményeket kínálnak a kert egyes vendéglátóhelyei, valamint páros kedvezmény jár a több mint 110 éves műemléki Schäftner-körhintára is.

A sokféle látnivaló közül az állatkert közleménye külön is kiemeli a dolmányos hangyászokat.

Az állatkertekben ritkán látható, Dél-Amerikában honos fajt több mint nyolcvan évnyi szünet után láthatja újra a nagyközönség.

A Fővárosi Állatkert Pálmaházában Ricardo, a hím állat már decemberben bemutatkozott a látogatóknak, nemrégiben viszont egy nőstény is érkezett, összeszoktatásukat a múlt héten kezdték meg az állatkerti szakemberek.

Ricardo jövendőbelijének most nevet keresnek.

Erre a városligeti intézmény hétfőn hirdetett internetes szavazást a honlapján.

Három – a Fióna, a Kiara vagy a Moana – névre lehet voksolni, a szavazatokat csütörtökön éjfélig várják, az eredményhirdetésre pedig pénteken kerül majd sor.

Fotó: Facebook/A Fővárosi Állat- és Növénykert oldala