2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Van remény, van utánpótlás! Újonc tűzoltókat köszöntöttek Zalában

Kovács Tamara, 2023. február 07. - 17:57
Van remény, van utánpótlás! Újonc tűzoltókat köszöntöttek Zalában

Hat beosztott tűzoltóval bővült a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya. Az újonnan csatlakozókat hétfőn délelőtt az Igazgatóság zalaegerszegi székhelyén köszöntötték. Közülük öten a jövőben a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot, míg egy fő a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot erősíti majd.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által kibocsátott újoncok ünnepélyes keretek között tettek esküt február harmadikán Budapesten. A tűzoltó szakképzésben végzettek kibocsátó ünnepsége, és az NKE Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóinak tisztjelölti eskütétele a tanulmányok egy szakaszának lezárását, egyúttal a hivatásos lét első fejezetének kezdetét jelentette. 

Az újoncokat a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes köszöntötte hétfőn. Az igazgató megköszönte a frissen belépőknek, hogy eredményesen zárták szakképzésüket, és arra kérte őket, hogy esküjükhöz híven szolgálják Zala mentő tűzvédelmét, valamint az itt élők biztonságát. Ehhez Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes kitartást és jó egészséget kívánt. 

A hat új tűzoltó közül Teszlák Levente Richárd, Altdorfer Sebestyén Nándor, Kávásy Kristóf Miklós, Balogh Tamás és Kiss Brúnó tűzoltó őrmesterek Keszthelyen, míg Kiss Bálint tűzoltó őrmester Lentiben kezdi meg szolgálatát. -tájékoztatott  Zala Vármegyei Katasztrófavédelem

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem