2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Áthajtott a piroson, letörte a csapórudat

Kovács Tamara, 2023. február 08. - 12:05
Áthajtott a piroson, letörte a csapórudat

A rendőrség tájékoztatása szerint, egy 42 éves zalaszentgróti férfi 2023. február 7-én 14 órakor kamionnal közlekedett Pókaszepetken, az Arany János utcában. A sofőr a vasúti átjáróhoz érve, a fényjelző berendezés tilos jelzése ellenére keresztülhajtott az átjárón, és járművével letörte a záródó csapórudat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A járművezető cselekménye a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek minősül, ezért a rendőrök a terhére rótt vétség gondatlan elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzés érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. Az átjáróban és közvetlenül előtte tilos előzni!
  • Csak folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 km/h átlagsebességgel szabad áthaladni rajta!
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad!
  • Ha a biztosítóberendezés nem működik, minden esetben meg kell állni az átjáró előtt! Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat!
  • Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít.
  • A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is!- hívja fel a figyelmet a police.hu

Fotók: police.hu