2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kalanderdő épül uniós pénzből Törökszentmiklóson

frisshirek.hu, 2023. február 16. - 12:08
Kalanderdő épül uniós pénzből Törökszentmiklóson

Megújul a Galambos park Törökszentmiklóson, a munkálatok a tervek szerint ősszel kezdődnek és jövő év végén fejeződnek be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Marsi Péter, törökszentmiklósi polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője az MTI-nek elmondta:

a beruházásra csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán.

Az összegből

  • futókör és sétány épül,
  • rehabilitálják a vizes élőhelyet,
  • megújul a zöldfelület,
  • dombokat alakít ki a kivitelező,
  • korszerűsítik és árnyékolják a játszóteret,
  • a területen térvilágítás lesz

- sorolta a fejlesztéseket. Hozzátette: vizesblokk és fedett közösségi épület létesül, amely mellé kemencét és ivókutat terveznek. Továbbá egy fogadótérben, információs táblákon mutatják majd be a város és a park rövid történetét az érkezőknek.

Beszámolt arról is, hogy az erdős-fás területen úgynevezett kalanderdőt szeretnének a gyerekeknek kialakítani. A park körül hetvenegy parkolóhely létesül majd, amelyből kettő akadálymentes lesz - számolt be a beruházás részleteiről Marsi Péter.

A kiemelt kép forrása: szentmiklosonline.hu