2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

30 év a rendőrség szolgálatában: Kossuth kardot kapott dr. Horváth István nyugállományú rendőrezredes

Kovács Tamara, 2023. február 17. - 14:55
30 év a rendőrség szolgálatában: Kossuth kardot kapott  dr. Horváth István nyugállományú rendőrezredes

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2023. február 15-én elismerésben és jutalomban részesítette dr. Horváth István r. ezredest nyugállományba vonulása alkalmából. A Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. február 15-én megrendezett ünnepélyes eseményen dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a több évtizedes szakmai munkája elismeréseként Kossuth kard tárgyjutalmat adományozott dr. Horváth István nyugállományú r. ezredesnek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dr. Horváth István a Keszthelyi Rendőrkapitányságon nyomozóként kezdte hivatásos pályafutását. Szolgálatot teljesített a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, majd a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon főnyomozóként folytatta tovább munkáját.

Részt vett a Pacsai Rendőrös megalapításában, amit két évig vezetett is. 1997-től a Nagykanizsai Rendőrkapitányság kapitányságvezetője volt. 2012-ben lett a Keszthelyi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, amely pozíciót 2020. június 30-ig töltötte be. Ezt követően a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságon folytatta a munkáját, ahol szervezetfejlesztéssel foglalkozott egészen nyugállományba vonulásáig.

Pályafutása során több alkalommal ismerték el dr. Horváth István munkáját. Többek között az „Év zalai rendőri vezetője” címet is átvehette, de részesült a „Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjban is, valamint Zalaszentgrót és Keszthely városok szolgálatáért okleveleket is megkapta-írta a police.hu

Szakmai pályafutásához és annak elismeréséhez gratulálunk!

Fotó: police.hu