2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 3o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Elküldte a f…ba Orbán Viktort a szlovák külügyminiszter - Menczer visszavágott: provokátornak nevezte, akit ennek megfelelően kell kezelni

frisshirek.hu | 2023. február 21. - 19:58
Elküldte a f…ba Orbán Viktort a szlovák külügyminiszter - Menczer visszavágott: provokátornak nevezte, akit ennek megfelelően kell kezelni

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter a magyar kormány egyik legkérlelhetetlenebb kritikusa. A szankcióellenes politikáról elmondta, olyan „mintha a Kreml kézikönyvéből származnának”, Orbán Viktor nagy-magyarországos sálját undorítónak nevezte, de Szijjártót is alaposan kiosztotta már, hogy Robert Ficóval próbált szankcióellenes egységfrontot kovácsolni.

Káčer hétfő délután most csak privát Facebook-oldalán mondta el sarkos véleményét Orbán évértékelő beszédéről, abból is kiragadva az, ahogy béketáboros narratívájának megfelelően – élesen ellenezte az Ukrajnának küldött katonai segélyeket:

Szerinte hagynunk kellene, hogy az oroszok mihamarabb irtsák ki az ukránokat, hogy legalább ne szenvedjenek. Milyen visszataszító, milyen szánalmas, és mennyire nem keresztényi

- kelt ki magából. De nem csak Orbán volt most célkeresztjében, hanem Fico Smer-elnök is, akit „az orosz agresszió kárpáti kollaboránsának” nevezte.

Putyin kollaboránsainak, különösen a kárpát-medenceieknek, és a felvidékieknek, mindenkinek, aki Ukrajna lerombolásának árán akarna békét, egyetlen üzenetem van: Húzz a faszba!

- írta a tőle megszokott stílusban.

A telex.hu megjegyzi, hogy a külügyminiszter a cirill betűvel írt „Иди на хуй!” kifejezéssel küldte a faszba a „kollaboránsokat”.

Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának Pozsonyban tárgyaló fideszes elnöke a kijelentés után orvoshoz küldeni a külügyminisztert, mint írja, „a szlovák külügyminiszternek pszichiáterre van szüksége”.

Menczer Tamás leszögezte: nem ülnek fel a provokációnak

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerda este bejelentette, hogy Rastislav Kácer külügyminiszter kijelentései miatt berendelte a minisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét, és elmondta neki, hogy Kácer mondatai elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.

"Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen" - írta az államtitkár a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Hozzátette: "Kácer miniszter alapvetően azért támadja Magyarországot, mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk. De ezen akkor sem változtatunk, ha ez nem tetszik Kácer miniszter úrnak."

"A magyar-szlovák partnerség és a V4-es szövetség bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Kácer" - szögezte le Menczer Tamás.

Rastislav Kácer a Markíza szlovák televízió Na telo (Testre szabva) plusz című kedd esti műsorában úgy fogalmazott: amennyiben Oroszországnak sikerülne elfoglalnia Ukrajnát, akkor Magyarország részéről Szlovákia területi integritásának megbontására vonatkozó követelés fenyegetne, foglalta össze az MTI.

Fotó: Németh Zsolt Facebook-oldala