2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 9o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Hűvösebb nyári napokat idéz az időjárás, ismét megdőlt a melegrekord

frisshirek.hu | 2023. február 22. - 07:00
Hűvösebb nyári napokat idéz az időjárás, ismét megdőlt a melegrekord

Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél kedden a nyugati, délnyugati tájak kivételével nagy területen lesz erős, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek. Késő délutántól veszít erejéből a szél, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás - írja az MTI.

Megdőlt a napi országos melegrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden.

Azt írták: szokatlanul meleg volt az idő, a sok napsütés, a Kárpát-medencét kitöltő enyhe, meleg légtömeg és az élénk, erős szél hatására általában 14 és 20 Celsius-fok közé emelkedett kedden délután a hőmérséklet.

Hozzátették: a Tolna vármegyei Bátán mért 20,6 Celsius-fok viszont 0,7 fokkal felülmúlta az 1966-ban ezen a napon Homokszentgyörgyön mért 19,9 fokot, így ez az új február 21-i csúcs.

A kellemes napsütéshez sajnos időnként erős szél társult az elmúlt napokban, ma még gomolyfelhők is megzavarják a tavaszi időt

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

Fotó: Virágzó tavaszi tőzike (Leucojum vernum) Zalakaroson, az Éger tanösvényen 2023. február 21-én. MTI/Varga György