2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Bekábult a drogtól, árokba hajtott a 36 éves férfi Gellénháza felé

Kovács Tamara | 2023. február 24. - 10:14
Bekábult a drogtól, árokba hajtott a 36 éves férfi Gellénháza felé

A rendőrség nyomozást rendelt el egy 36 éves sofőr ellen, aki még 2022. június 13-án 20 óra 35 perckor Gellénháza felé közlekedett a 7401-es számú mellékúton egy személyautóval. A férfi egy egyenes útszakaszon előbb letért a jobb oldali útpadkára, majd az árokba hajtott és könnyű sérüléseket szenvedett. Mivel a gépkocsi vezetőjével szemben felmerült, hogy kábítószert fogyasztott, ezért a rendőrök elfogták, és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott.

A nyomozók másnap kutatást tartottak a férfi tartózkodási helyén, ahol kábítószergyanús fehér port, valamint zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le, ezért ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A nyomozásba bevont toxikológus szakértő szakvéleménye szerint a fiatalembernél talált anyag amfetamin és kannabisz volt, ami kábítószernek minősül. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 36 éves férfi bódult állapotban vezette autóját a baleset időpontjában, ezért őt a rendőrök járművezetés bódult állapotban vétség miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szeszes italok és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló.

Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti

- írja a police.hu

Fotók: police.hu