2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 9o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A bezárás alatt 1 milliós kár lett a makói sportcsarnokban

Bottyán Róbert | 2023. március 01. - 20:10
A bezárás alatt 1 milliós kár lett a makói sportcsarnokban

Mucsi Tamás, makói önkormányzati képviselő (DK) arról számolt be közérdekű adatigénylése nyomán, hogy közel 1 millió forintos kár keletkezett az Erdei János Városi Sportcsarnokban az alatt az idő alatt, amíg a fideszes városvezetés zárva tartotta a téli hónapokra. A képviselő még további botrányos ügyeket is megtudott a sportcsarnok kapcsán.

Mint arról lapunk, a frishirek.hu beszámolt, szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón, ennek részeként bezártak a sportlétesítmények, így az Erdei János Városi Sportcsarnok is. A Mucsi Tamás által megszerzett adatokból kiderül, hogy bruttó 927.811 forintba kerül az épületben keletkezett károk enyhítése. A polgármester levelében kifejtette, hogy az épület fűtetlensége nem járult hozzá az állagromláshoz, kiemelte ugyanakkor, hogy jelenleg a hidegburkolatok javítása folyik. A levelét azzal zárta, hogy nem volt olyan hőmérséklet csökkenés télen, amely indokolta volna a fűtés bekapcsolását. 

A képviselő így fogalmazott a válasz kapcsán:

Én tisztában vagyok azzal, hogy nem csak polgármesternek alkalmatlan Farkas Éva, de azért lássuk be, hogy pont a fűtetlenség az, amelyik nem tesz jót a hidegburkolatoknak. Pláne akkor, ha egyébként sem sikerült észrevenni, hogy beázik az épület.

A múlt heti testületi ülésen Ember Alex, a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, a tavaszi szokásos karbantartásokat most is elvégzik, de szerinte nincs több probléma, javítani való, mint a korábbi években.

Az önkormányzat és a képviselő-testület arról döntött, hogy fokozatosan nyitják újra a bezárt létesítményeket - erről szintén beszámoltunk. A sportcsarnok hivatalosan március 11-től várja a sportolókat.

Mucsi Tamás azt is tudni véli, hogy egy szülői értekezleten kiderült, az előre jelzett ballagási időpontra más rendezvényt szervezett a fideszes városvezetés a sportcsarnokba. Ugyanis a József Attila Gimnázium egybe van építve a sportcsarnokkal, a gimnazisták pedig hagyományosan ott szokták tartani a ballagásukat és ők használják tanév közben is testnevelés órákra. Így szülők és a diákok hiába készültek a megszokott tematika szerint az adott időpontra, máskor kell megtartaniuk a ballagást.

Ha ez nem lenne elég, a képviselő információi szerint brutálisan magas, napi 120 ezer Ft + ÁFA bérleti díjat kérne a város azért, hogy a gimnazisták tesizhessenek. Mindezt úgy, hogy a csarnok eredeti funkciója pont a gyerekek testnevelésének biztosítása lett volna. 

Fotó: a szerző felvétele/archív