2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Egy üllési családnak mindene odaveszett, de a biztosító nem fizet

frisshirek.hu | 2023. március 06. - 19:28
Egy üllési családnak mindene odaveszett, de a biztosító nem fizet

Teljesen leégett egy családi ház Üllésen, a biztosító azonban nem akar fizetni a családnak, mert nem tudnak felmutatni egy kéményseprési jegyzőkönyvet – számolt be róla a Blikk. A házaspár most egy épen maradt melléképületben tengeti a napjait, a gyerekeik pedig a nagyszülőkkel vannak.

A tragédiáról értesülők gyűjtést indítottak a család megsegítése érdekében. A biztosító pedig egyetlen hiányzó kéményseprési jegyzőkönyvre hivatkozva nem akar fizetni nekik, pedig a családfő szerint több száz millió forintos a kár. Az édesapa elmondása szerint először ők is megpróbálták eloltani a tüzet, mielőtt kiértek a tűzoltók:

,,Egy örökkévalóság volt, mire megérkeztek és tudtak segíteni. Tehetetlenül néztük végig, ahogy megsemmisült. Úgy állt az életünk, hogy már tényleg kész voltunk a házzal, csak élnünk kell"

– nyilatkozta Erdélyi Sándor az RTL-nek.

A biztosító azért nem akarja kifizetni a kárt, mert a családi házban egy vállalkozás is be volt jegyezve, a kéményseprési jegyzőkönyv pedig nem volt kiállítva a vállalat részére is, pedig a szabály szerint így kellett volna lennie. Ezt hiányolja a biztosítótársaság, és ezért nem téríti meg a kárt, a házaspár emiatt ügyvédet fogadott.

Fotó: Pixabay/illusztráció