2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 2o - 5o
Az ország 19 megyéjében

A háborús szankciókról egyeztetett Orbán egy osztrák politikussal

frisshirek.hu | 2023. március 09. - 18:30
A háborús szankciókról egyeztetett Orbán egy osztrák politikussal

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, frakcióvezetőjével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Egyetértettek abban, hogy egyre nagyobb az ukrajnai háború eszkalációjának veszélye, ezért minden lehetséges fórumon fel kell szólalni az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások érdekében.

A Brüsszel által kierőszakolt háborús szankciók ráadásul példátlan áremelkedéseket hoztak Európában. Ha béke lenne, és megszűnnének a szankciók, az infláció is azonnal lemenne

- szögezték le.

A Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt elnöke üdvözölte Ausztria és Magyarország stratégiai együttműködését az illegális migráció elleni küzdelemben. Sürgették az Európai Bizottságot, hogy végre tegyen megfelelő lépéseket a külső EU-határok védelméért, és pénzzel járuljon hozzá a tagállamok által felhúzott kerítések építéséhez és fenntartásához - ismertette Havasi Bertalan.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Herbert Kicklt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, frakcióvezetőjét (b) a Karmelita kolostorban 2023. március 9-én. Középen Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán