2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Elkapták a zalaegerszegi bombafenyegetésekkel gyanúsított 15 éves zalaegerszegi diákot!

Nagy Katalin, 2023. március 14. - 15:19
Elkapták a zalaegerszegi bombafenyegetésekkel gyanúsított 15 éves zalaegerszegi diákot!

A mai napon a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte - írta Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Mint ismeretes, február 7-én, február 27-én és március 3-án fenyegető emailt kapott nyolc állami fenntartású iskola. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba egyszer sem érkezett ilyen tartalmú email.

Mindhárom esetben az érintett épületeket szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség mindhárom alkalommal átvizsgálta, de ahogy várható volt, nem találtak semmit. Közben a nyomozást nagy erőkkel folytatták a rendőrök, a szakszolgálatok és az informatikai szervek.

Balaicz Zoltán polgármester ma a következőkről tájékoztatta a lakosságot:

"A mai napon a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Egyelőre annyi információ osztható meg, hogy a gyanúsított az egyik helyi középiskola 15 éves diákja. Az elvégzett házkutatás során a felhasznált informatikai eszközöket lefoglalta a rendőrség.

Nagyon sajnálom, hogy egy tanuló ilyen tettre vetemedett, és ezzel félelmet keltett a diákok, a családok és a pedagógusok körében, továbbá több oktatási napot is tönkretett. Ugyanakkor jó jel, hogy a rendőrség és a szakszolgálatok bármilyen hasonló esetben is képesek viszonylag gyorsan felderíteni az elkövető személyét.

Azok, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.

Innentől kezdve a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja tovább a nyomozást a 15 éves fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az ügyészség és a bíróság feladata lesz az ügy lezárása, az iskoláink közösségei pedig visszatérhetnek a békés hétköznapok rendjébe."

Forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala