2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Hangos zenéből gyilkosság lett

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 13:27
Hangos zenéből gyilkosság lett

Társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla két férfit, akik 2020-ban megölték lakótársukat Komáromban; a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30-30 évben határozta meg a másodfokú bíróság - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlemény szerint az ítélőtábla a hétfői határozatával - egyetértve a főügyészség indítványával - öt-öt évvel súlyosította a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletét a feltételes szabadságra bocsátás lehetséges időpontját illetően. A jogerős ítélet szerint a három férfi együtt lakott az egyik támadó komáromi otthonában, "lezüllött, munkakerülő, italozó életmódot folytattak és kéregetésből éltek".

Együtt italoztak 2020. június 17-én is, amikor a lakás tulajdonosa arra kérte a sértettet, hogy halkítsa le a zenét, mert aludni szeretne. A sértett ennek nem tett eleget és fenyegető kijelentéseket tett, ami miatt lakótársai nekiestek. Rugdosták, ütötték, verték, az egyik támadó a kezére láncfűrészláncot tekert, azzal ütlegelte a földre került férfit.

A bántalmazás után a sértettet egy kiszerelt autósülésre fektették és szőnyeggel letakarták. A férfi aznap éjszaka meghalt. A lakás tulajdonosa harmadnap reggel hívott mentőket. A sértett 47 különféle sérülést szenvedett, "életének megmentésére csak azonnal érkező, szakszerű segítség mellett kínálkozott volna elméleti esély" - írta a főügyészség.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com