2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

3000 ellenőrzött autósból csak 4-nél jelzett a szonda

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 06:30
3000 ellenőrzött autósból csak 4-nél jelzett a szonda

A rendőrök több mint 3000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 4 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda - számolt be a rendkívüli ellenőrzésről a rendőrség honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A rendőrök március 13-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult

- a várható ellenőrzés felhívásáról a frisshirek.hu-n is hírt adtunk. Ismertetve a finn módszer lényegét leírtuk, hogy egy előre kijelölt és előkészített helyszínen több rendőr egyszerre több járművet is megállít, és vezetőit ellenőrzi, és csak a sofőrök alkoholos befolyásoltságát vizsgálja.

Az akció ideje alatt több mint 3000 gépjárművezetőt ellenőriztek az egyenruhások,

melynek során 4 sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda.

A rendőrök nem hunytak szemet az általuk észlelt egyéb szabálysértések és szabályszegések felett sem, így 4 járművezetőt figyelmeztettek, 7 helyszíni bírságot és 6 közigazgatási bírságot szabtak ki. Az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése közös érdek. A felelőtlen sofőrök nem csak saját, de mások testi épségét és életét is tudatosan, vagyis szándékosan veszélyeztetik. Éppen ezért kollégáink ezen irányú ellenőrzéseire folyamatosan számítani kell - zárta beszámolóját a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: police.hu