2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Tetten értek egy drogdílert a fővárosban - videóval!

frisshirek.hu, 2023. március 16. - 08:49
Tetten értek egy drogdílert a fővárosban - videóval!

Elfogtak egy férfit, aki Budapest IV. és XV. kerületében munkába jövet-menet kannabiszt és az amfetamint árult az autójából - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu-n, amelyet az MTI szemlézett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Felmerült a gyanú, hogy Budapest IV. és XV. kerületében (Újpest és Rákospalota között) egy 43 éves budapesti férfi egy autóalkatrész-kereskedés (azaz a munkahelye) és a lakóhelye közötti útszakaszon autójából kábítószert árul

- ezért nyomozáshoz látott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Műveleti Szolgálat Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kezdett nyomozásba. Így az üzletben kapott keresetét

munkába jövet-menet kiegészítette még egy kis illegális bevétellel.

A nyomozás adatai alapján drogbiznisze mint egy éve virágzott, míg március 6-án a KR NNI kábítószerbűnözés elleni nyomozói a KR egyenruhásaival közösen le nem csaptak rá.

Épp egy 37 éves budapesti nőnek adott át egy csomag fehér port és egy zöld növényi törmelékkel teli tasakot, amikor elfogták.

A vevőtől kapott pénzt még zsebre sem tudta tenni, mikor a rendőrök már bilincselték.

Ruházatában további pénzkötegeket találtak, illetve két mobiltelefont is. Ezeket lefoglalták, majd kábítószerkereső kutya segítségével átkutatták lakását is, illetve a hozzá tartozó alagsori tárolókat is. Utóbbi egyikében egy olyan lemezszekrény állt, ami tele volt növényi törmelékkel, nylontasakokkal, de a nyomozók találtak ott digitális mérleget és őrlőt is, valamint SIM kártyákat és adattároló kártyákat is.

Összesen közel egy kilogramm kábítószert foglaltak le tőle,

s vegyészszakértői vizsgálatra küldték meg. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyag egy része amfetamin, míg a másik kannabisz.

A rajtaütésnek köszönhetően mintegy ezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült a KR NNI nyomozóinak megakadályozniuk.

Ennek a feketepiaci értéke közel 3 millió forint.

A 43 éves S. Ferencet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes bíróság időközben el is rendelt. A 37 éves nőt a nyomozók kábítószer birtoklásával gyanúsítják, ő szabadlábon védekezik.

A KR NNI vizsgálja, hogy a férfi kitől szerezhette be a kábítószert, és azt is, hogy pontosan kiknek értékesíthette tovább, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

A kiemelt kép forrása: police.hu